Waarom iedere werkgever in vitaliteit zou moeten investeren

  1. OVER ONS
  2. /
  3. Waarom iedere werkgever in vitaliteit zou moe...

Het zou verplicht moeten worden dat werkgevers investeren in vitaliteit.


Gezonde werknemers zijn langer inzetbaar en presteren beter. Een opsomming wat een werkgever heeft aan gezonde fitte werknemers:


MEER NIEUWS


Gezonde fitte werknemers….

 

1. Zijn productiever
Uit onderzoek van NOC NSF is gebleken dat werknemers die sporten productiever zijn. Hiernaast werken ze harder, zijn ze gemotiveerder en ook nog eens minder vaak ziek. Wanneer we de balans opmaken leveren ze onderaan de streep meer op en kosten ze minder.

 

2. Kosten minder
Verzuim leidt tot hogere kosten. Bedenk je goed dat een zieke werknemer al gauw meer dan 300,- per dag kost. Wanneer we kijken naar de afgelopen jaren zien we dat werkgevers in totaal 3,1 miljard euro kwijt waren aan verzuimkosten.

Gezonde en fitte werknemers zijn veerkrachtiger en kunnen beter omgaan met stress!

Werknemers die sporten worden meer blootgesteld aan neurotransmitters met specifieke effecten. Denk aan endorfine, dopamine en serotonine. Allen verantwoordelijk voor een gelukzaliger, euforischer gevoel en minder pijn! Ook wordt stress vermindert. De dopamine die vrijkomt zorgt voor nog een mooi bijkomend effect.

 

3. Zijn besluitvaardiger, initiatiefrijker en gemotiveerder
Werknemers die sporten zijn met 70% beter in het maken van beslissingen. Sporten zorgt hiernaast voor de nodige dopamine waardoor hersenen beter functioneren. Met name in gebieden die van invloed zijn op zaken als initiatief nemen en gemotiveerder zijn.

 

4. Werken langer op niveau
De komende jaren zal de verwachte pensioenleeftijd 67 jaar zijn. Gezien de pensioenleeftijd ook nog eens omhoog zal gaan de komende jaren is het van belang om als werkgever op tijd te investeren in de vitaliteit van werknemers. Simpel gezegd betekend langer werken voor werkgevers dat ze er baat bij hebben dat werknemers langer fit zijn om op niveau te kunnen blijven werken.

 

Conclusie
Voor werkgevers is het van belang te investeren in de vitaliteit van werknemers middels een vitaliteitsprogramma. Vitale werknemers verzuimen nou eenmaal minder en lopen minder risico op ziekten, zijn duurzaam inzetbaar, besluitvaardiger en hier bovenop ook nog productiever.

 

tags:

BLOG GETTING TO KNOW SOLLICITEREN STORIES WERKGELUK VITALITEIT


Vragen?

Stuur ons een bericht!

Naam
We maken graag kennis met je!

 

Uitgelichte artikelen