Waarom iedere werkgever in vitaliteit zou moeten investeren

  1. OVER ONS
  2. /
  3. Waarom iedere werkgever in vitaliteit zou moe...

Het zou verplicht moeten worden dat werkgevers investeren in vitaliteit.


Gezonde werknemers zijn langer inzetbaar en presteren beter. Een opsomming wat een werkgever heeft aan gezonde fitte werknemers:


MEER NIEUWS


Gezonde fitte werknemers….

 

1. Zijn productiever
Uit onderzoek van NOC NSF is gebleken dat werknemers die sporten productiever zijn. Hiernaast werken ze harder, zijn ze gemotiveerder en ook nog eens minder vaak ziek. Wanneer we de balans opmaken leveren ze onderaan de streep meer op en kosten ze minder.

 

2. Kosten minder
Verzuim leidt tot hogere kosten. Bedenk je goed dat een zieke werknemer al gauw meer dan 300,- per dag kost. Wanneer we kijken naar de afgelopen jaren zien we dat werkgevers in totaal 3,1 miljard euro kwijt waren aan verzuimkosten.

Gezonde en fitte werknemers zijn veerkrachtiger en kunnen beter omgaan met stress!

Werknemers die sporten worden meer blootgesteld aan neurotransmitters met specifieke effecten. Denk aan endorfine, dopamine en serotonine. Allen verantwoordelijk voor een gelukzaliger, euforischer gevoel en minder pijn! Ook wordt stress vermindert. De dopamine die vrijkomt zorgt voor nog een mooi bijkomend effect.

 

3. Zijn besluitvaardiger, initiatiefrijker en gemotiveerder
Werknemers die sporten zijn met 70% beter in het maken van beslissingen. Sporten zorgt hiernaast voor de nodige dopamine waardoor hersenen beter functioneren. Met name in gebieden die van invloed zijn op zaken als initiatief nemen en gemotiveerder zijn.

 

4. Langer doorwerken op niveau
De komende jaren zal de verwachte pensioenleeftijd 67 jaar zijn. Gezien de pensioenleeftijd ook nog eens omhoog zal gaan de komende jaren is het van belang om als werkgever op tijd te investeren in de vitaliteit van werknemers. Simpel gezegd betekend langer werken voor werkgevers dat ze er baat bij hebben dat werknemers langer fit zijn om op niveau te kunnen blijven werken.

 

Conclusie
Voor werkgevers is het van belang te investeren in de vitaliteit van werknemers middels een vitaliteitsprogramma. Vitale werknemers verzuimen nou eenmaal minder en lopen minder risico op ziekten, zijn duurzaam inzetbaar, besluitvaardiger en hier bovenop ook nog productiever.

 

tags:

BLOG GETTING TO KNOW SOLLICITEREN STORIES WERKGELUK VITALITEIT


Vragen?

Stuur ons een bericht!

Naam
We maken graag kennis met je!

 

Uitgelichte artikelen

Salarisindicatie 2024: Tech Engineers

In deze blogpost verkennen we salarisindicaties voor diverse tech engineering functies, waaronder software engineer, robotics engineer, en PLC engineer. Ontdek wat je kunt verdienen en hoe je jouw carrière naar nieuwe hoogten kunt tillen....

Informatiegids 2024

Actief of latent werkzoekende? Download gratis onze informatiegids. Deze editie is speciaal gemaakt voor Tech professionals op zoek naar een nieuwe technische uitdaging. Na zorgvuldig een marktanalyse te hebben gedaan hebben we een aantal statistieken die we graag willen delen. Lees snel verder.........

Dé Engineering trends voor Tech professionals

Tech professionals

Namens McFly & Brown willen wij jullie een schitterend nieuw jaar wensen, gevuld met innovatie, succes en persoonlijke groei. Terwijl we afscheid nemen van het afgelopen jaar, is het een opwindende tijd om vooruit te kijken naar wat de toekomst brengt in de wereld van technologische vooruitgang en engineering. Laten we eens duiken in enkele opmerkelijke trends die de komende periode zullen vormgeven. LEES SNEL VERDER.......

Nieuw jaar, nieuwe baan? Een frisse start in 2024!

Werkgeluk

Het begin van een nieuw jaar biedt een uitstekende gelegenheid voor een frisse start... Vooral als het gaat om je carrière! Voor Tech professionals in de technology, life sciences en engineering branche kan het vinden van een nieuwe baan een opwindende stap zijn om nieuwe uitdagingen aan te gaan, vaardigheden te verbeteren en professionele groei te bevorderen. Lees verder over een frisse start in 2024...