Getting to know… Recruitment Consultant Roy

  1. OVER ONS
  2. /
  3. Getting to know… Recruitment Consultant...

Nu we de nazomer zijn ingegaan mogen we Roy verwelkomen bij McFly & Brown…

Als Senior Recruitment Consultant heeft Roy al veel werkervaring opgedaan in de arbeidsbemiddeling. In zijn vrije tijd is Roy is als fanatiek boulderaar regelmatig in de boulderhal te vinden, zowel in Amsterdam als Utrecht.


MEER NIEUWS


Roy van der Poel

Senior Recruitment Consultant

Team Business Development

1. Leuk dat je tijd wilt maken voor een interview, zou je jezelf kort willen voorstellen?
Jazeker! Mijn naam is Roy van der Poel (30), woon in Duivendrecht en werk nu enkele dagen bij McFly & Brown. Ik heb een verleden in de arbeidsbemiddeling waar ik nu alweer 4 jaar werk. Hiervoor heb ik de Hotelschool afgerond, waarna ik nog een jaartje toerisme heb gestudeerd.

2. Waar krijg je in je vrije tijd energie van?
In mijn vrije tijd krijg ik energie van andere mensen en het ondernemen van verschillende activiteiten. Ik ga bijvoorbeeld graag naar concerten. Deze variëren heel erg, het zijn concerten die vergelijkbaar zijn met optredens die je op Lowlands ziet. Hiernaast doe ik ook aan boulderen met vrienden. Vaak ga ik daarvoor naar de Energiehaven in Utrecht maar zo nu en dan boulder ik ook gewoon in Amsterdam.

3. Wat is jouw functie binnen McFly & Brown?
Mijn functie is Senior Recruitment Consultant. Ik richt ik mij op het genereren van new business en het uitbreiden van de bestaande diensten bij klanten. De arbeidsmarkt is krap en we merken dat de vraag naar goede Tech professionals nog steeds groeit. Er liggen nog genoeg kansen om onze recruitmentdiensten uit te breiden!

4. Wat voor werkervaring had je al toen je hier binnen kwam?
De afgelopen jaren heb ik veel werkervaring opgedaan. Zo heb ik 4 jaar als Vestigingsmanager bij een uitzendbureau gewerkt. Daarna heb ik meer dan anderhalf jaar gewerkt bij een detacheerder. Het sociale aspect vind ik leuk aan werken in de arbeidsbemiddeling. Dit vind ik met name terug in de rol als Recruitment Consultant. Ik vind het fijn om in een gesprek een probleem inzichtelijk te krijgen en daar een mooie oplossing voor te kunnen bieden. Hiernaast heb ik in het verleden ook nieuwe medewerkers begeleid. Het is leuk om starters de fijne kneepjes van het vak te leren.

 

JOIN US

 

5. Wat zijn je standaardwerkzaamheden als Recruitment Consultant?
Ik heb een uitdagende lijst van open leads in het CRM systeem. Dat zijn bedrijven die de afgelopen jaren zijn benaderd maar waar nog geen directe business is uitgekomen. Mijn taak is om contact te leggen en om onze diensten wederom te verkopen en ze binnen te halen. Dit zijn bedrijven in de Technische markt die we later onderverdelen in een niche.

6. Wat is je opgevallen aan McFly & Brown als organisatie de afgelopen tijd?
Het is fijn om voor een kleinere organisatie te werken. De lijntjes zijn korter en de resultaten die je behaald zijn direct zichtbaar. Je kan bij Reinier onze Managing Director binnenstappen wanneer je ergens mee zit en bij Arjen onze Operations Director kan je zo goed als direct terecht als je een operationele vraag hebt.

7. Hoe heb je de eerste maanden ervaren?
Gedurende de training heb ik veel informatie gekregen over de specifieke tech branches waarin we actief zijn. Ook heb ik training gehad van onze Business Manager gericht op de klantzijde. Je leert hoe je een gesprek opstart en hoe dit gesprek interessant blijft voor beide partijen. We kijken hierbij naar het verleden, heden en de toekomst om de klant zo goede mogelijk te leren begrijpen. Uiteraard hebben we ook nog training gehad in gesprekken met kandidaten. Zo is het voor kandidaten ontzettend belangrijk hoe iemand thuissituatie is. Iemands partner speelt een belangrijke rol in de keuze van de Tech professional die wij spreken. De trainingen waren verfrissend ook al zit je een tijdje in het vak. Goed om weer even naar de basis de gaan. Bij McFly & Brown zijn de gesprekken ten opzichte van mijn vorige werkgevers veel dieper en zitten we veel meer in een niche.

8. Wat is het eerstvolgende doel dat je voor jezelf hebt gesteld?
Mijn eerste volgende doel is om het recruitmentproces te verbeteren. Dit doe ik door samenwerkingen aan te gaan en gepaste Tech vacatures klaar te hebben liggen. Uiteraard wil ik ook bijdragen aan een aantal plaatsingen door de nieuwe business die ik heb gegenereerd.

9. Aan wat voor persoon zou jij McFly & Brown aanraden?
Ambitieuze mensen! Mensen die zichzelf uit willen dagen en willen ontwikkelen, maar ook opzoek zijn naar een hecht team.

10. Waar zie je jezelf over een jaar binnen McFly & Brown?
Steady in dezelfde functie met een aantal successen achter mijn naam! Uiteraard met een aantal mooie klanten erbij!

tags:

BLOG GETTING TO KNOW SOLLICITEREN STORIES WERKGELUK VITALITEIT


 

Werken bij McFly & Brown?

JOIN US

 

Vragen?

Stuur ons een bericht!

Naam
We maken graag kennis met je!

 

Uitgelichte artikelen