Expats in Nederland

  1. OVER ONS
  2. /
  3. Expats in Nederland

De Nederlandse tech industrie maakt Nederland gewild bij expats.


Veel bedrijven hebben door de schaarste in de markt hun zinnen gezet op het in dienst nemen van niet Nederlandse Tech professionals. Er zijn verschillende redenen waarom deze expats tijdelijk naar Nederland verhuizen. Benieuwd wat een expat doet bewegen naar Nederland te verhuizen?


MEER NIEUWS


Innovatieve tech industrie
Door de innovatieve Nederlandse tech industrie hebben expats met een technische achtergrond veel interesse om naar Nederland te komen. Ook al zwakt de groei van de technologische industrie fors af, de Nederlandse tech industrie blijft hard groeien in vergelijking met andere industrieën. De baangelegenheid blijft behouden en openstaande vacatures zijn er genoeg. De technologische industrie groeit daarbovenop ook nog eens structureel bovengemiddeld door de nodige elektrificatie en digitalisering.

Hoogste levenskwaliteit wereldwijd
Volgens Numbeo, de grootste database ter wereld gericht op de kosten van levensonderhoud, is Nederland de absolute nummer 1 wanneer het gaat om levenskwaliteit. Numbeo combineert hierbij informatie over huisvestiging, misdaadcijfers, kwaliteit gezondheidszorg en transportkwaliteit om landen te indexeren.

Belastingvoordeel
De belastingregeling voor expats staat ook wel bekend als de 30% regeling. Het is een belastingregeling voor Tech professionals met een bepaalde deskundigheid die schaars is op de markt. Door deze schaarste worden expats makkelijker aangetrokken met belastingvoordeel zodat vacatures makkelijker worden vervuld. Buitenlandse werknemers die tijdelijk in Nederland komen werken betalen over maximaal 30% van hun loon geen belasting.

Gezonde balans werk priveleven
Wanneer we kijken naar een gezonde balans tussen werk priveleven wordt de Nederlandse werkcultuur zeer gewaardeerd door expats. Er wordt veel nadruk gelegd op het nemen van vrije tijd en een gezonde evenwichtige levensstijl. Vitaliteit en welzijn spelen een steeds belangrijkere rol voor veel Nederlandse organisaties. Een fiets van de zaak, flex budget om te besteden aan je fysieke of mentale gezondheid of het kopen van vakantiedagen behoord tot de arbeidsvoorwaarden.

McFly & Brown staat dagelijks in contact met vele Tech professionals. Tot deze Tech professionals behoren ook veel buitenlandse kandidaten, ook wel expats, met een bepaalde (zeer schaarse) deskundigheid. McFly & Brown beschikt over een talent pool waarbij we kunnen helpen met het invullen van moeilijk te vinden functieprofielen.

tags:

BLOG GETTING TO KNOW SOLLICITEREN STORIES WERKGELUK VITALITEIT


Vragen?

Stuur ons een bericht!

Naam
We maken graag kennis met je!

 

Uitgelichte artikelen