De grootste HR trend van 2023: Quiet Hiring

  1. OVER ONS
  2. /
  3. De grootste HR trend van 2023: Quiet Hiring

Na quiet quitting nu quiet hiring de trend op de werkvloer.


Quiet quitting was vorig jaar de trend onder werknemers. Werknemers weigerden meer op te leveren dan het broodnodige om de dag door te komen. Met name jonge werknemers weigerden hun leven in dienst te stellen van werk.


MEER NIEUWS


Gelukkig is daar een passend antwoord op gevonden door werkgevers. Volgens Gartner de nummer 1 trend van 2023: Quiet hiring. Quiet hiring is een bestaand fenomeen in een nieuw jasje gestoken waarbij organisaties talenten willen behouden. Dit doen ze door fulltimers van een opleiding te voorzien voor openstaande functies. Vakkennis wordt aangevuld me extra vaardigheden. De reden dat veel bedrijven dit fenomeen overnemen uit Amerika komt door de vrees voor een recessie.


Waarom buzzwords een functie hebben?

Termen als Quiet hiring hebben als voordeel dat we met 1 fenomeen de wereld om ons heen beter leren begrijpen. Handig voor in een bestuurskamer voor wanneer er iets moet worden uitgelegd.


Quiet hiring heeft hier bovenop het voordeel dat er flink kan worden bespaart op onboarding kosten. Groot nadeel van deze strategie is dat werknemers zich minder gewaardeerd kunnen gaan voelen gezien de druk op meer productiviteit wordt opgevoerd. Zeker als organisaties meer taken willen doorschuiven zonder daar een bijpassende beloning voor vrij te maken.

Onderzoek van Monsterboard laat zien dat Quit hired wel eens de nieuwe trend zou kunnen worden. Ofwel 80% van de medewerkers zou de afgelopen tijd al een nieuwe rol hebben gekregen binnen dezelfde organisatie met nieuwe verantwoordelijkheden.

tags:

BLOG GETTING TO KNOW SOLLICITEREN STORIES WERKGELUK VITALITEIT


Vragen?

Stuur ons een bericht!

Naam
We maken graag kennis met je!

 

Uitgelichte artikelen