6 skills die iedere Tech professional zou moeten bezitten

  1. OVER ONS
  2. /
  3. 6 skills die iedere Tech professional zou moe...

Tech professionals in Nederland zijn schaars. Het goede nieuws voor Tech professionals? De vraag naar Tech professionals neemt de komende jaren alleen maar toe.


De concurrentie om Tech professionals is moordend. De meest voor de hand liggende manier om talentvolle Tech professionals aan te trekken is door in de te zetten op salaris als meest belangrijke pullfactor. Echter als een Tech professional op de langere termijn carrière wil maken zal het zich ook moeten onderscheiden op andere vlakken dan type engineering. 


MEER NIEUWS


Om als Tech professional competitief te blijven heb je een divers aantal vaardigheden nodig om extra op te vallen binnen een schaarse markt. Hoewel vaardigheden per type engineering sterk verschillen, zijn er een aantal kerncompetenties in bijna iedere tech branche gelijk waarmee je als Tech professional het verschil kan maken.

Om op te vallen als Tech professional zijn naast superieure technische kennis ook de nodige soft skills van belang…

Onderzoek door Harvard Business School heeft uitgewezen dat een aantal vaardigheden ervoor zorgt dat (junior) Tech professionals opvallen.

1. Effectieve communicatie

Veel Tech professional zijn technische uitermate sterk onderlegd. Om echt impact te kunnen maken in teamverband moeten deze Tech professional ook op juiste wijze effectief kunnen communiceren.

2. Management skills

Teams aansturen is een vak apart. Begrijpen wat collega’s motiveert en weten hoe je invloed uitoefent is van belang bij het implementeren van een strategie. Het beheersen van management skills en daarmee op juiste wijze een team aansturen kan een Tech professional €50.000 per jaar meer opleveren.

3. Probleemoplossend vermogen

De meeste Tech professionals houden zich op dagelijkse basis bezig met het oplossen van complexe problemen. Veel raken verdwaald in de technische complexiteit waardoor het op creatieve wijze oplossen van problemen over het hoofd wordt gezien.

4. Zakelijke bedrijfsvoering

Om carrière te maken zouden Tech professionals zouden zich ook moeten interesseren in een aantal basisvaardigheden buiten de dagelijkse werkzaamheden om. Denk aan basiskennis boekhouden om de impact van het werk in omzet te meten, projectkosten te beheersen en het (totale) budget van de organisatie beter te kunnen begrijpen.

5. Kritisch denken

Door de toenemende mate van complexiteit met betrekking tot de zakelijke omgeving waar een Tech professional werkzaam is, is het van belang om de mogelijke uitdagingen eerder te spotten. Kritisch denken kan ervoor zorgen dan kansen beter worden benut en problemen uit de weg worden gegaan.

6. Leiderschap

Gezien de opkomt van verschillende technologische ontwikkelingen zoals Kunstmatige intelligentie, is het van belang om op juiste wijze in te spelen op complexe ethische vraagstukken en daar de leiding in te nemen. Tech professionals bouwen producten en diensten die van impact zijn op de hedendaagse samenleving. Technische leiders zouden met hun vooruitziende blik weten wat ervoor nodig is om werknemers te behouden, klanten tevreden te stellen en de productiviteit te verbeteren. Echte Technische leiders weten de visie van bedrijven te communiceren, teams te begeleiden en veranderingen te beïnvloeden.

tags:

BLOG GETTING TO KNOW SOLLICITEREN STORIES WERKGELUK VITALITEIT


Vragen?

Stuur ons een bericht!

Naam
We maken graag kennis met je!

 

Uitgelichte artikelen